Sizlere yapması pratik ve enfes bir recel tarifi vereyim.nede olsa ayvaların tam zamanı.Buğün yap yarın yemeye başla.Kızımlara eşinin halası getirmiş bu aralar fazla meyve yemiyorlar bende ziyan olmasın diye recel yaptım.Geçen yıl tekirdağda yapmıştım ve çok beğendik ilk defa yaptığım recel çabuk tükendi.yaklaşık 3 kiloya yakın ayva var ve yaklaşık olarak malzeme kullandım ama ölçüsü birebir
Malzemeler
1 kilo ayva
1 kilo şeker
1 çay bardağı su(fazla sulu sevmedikleri için bir kahve fincanı su koydum)
ceyrek limon suyu
2 veya 3 diş karanfil
ayvaları rendelemeye üşendiğim için küçük küçük doğradım.Düdüklü tencereye bir kat ayva bir kat şeker olacak şekilde yerleştirdim.küçük bir tülbentin içine çekirdeklerinden birkaç tane koyup onuda tencereye koydum suyunuda ilave edip tencerenin ağzını kapattım.
düdüklümüz ses çıkarmaya başlayınca 10 dakika süre tutdum.Havasını çıkarıp açınca içine limonu ilave edip karıştırdım ve bir taşım kaynatıp altını kapattım.Soğuduktan sonra artık yemeğe hazır yapmak isteyenlere kolay gelsin
6 yorum:
DÜDÜKLÜDE REÇEL İLK DEFA DUYDUM DENEYECEĞİM.AFİYET OLSUN SİZEDE.
Recel nefis görünüyor ellerine saglik...
Torunda hayirli ugurlu olsun ...Allah anneli babali etsin,bahti acikolsun...sewgilerimle.
Ayva reçeline bayılırım ama düdüklüde hiç denemedim,en kısa zamanda deneyecğim,sonucunu yazarım sanada canım,ellerine sağlık
Canım ellerine sağlık düdüklüde denemeyi bende istiyorum...
Çoşkumuz eksilmeden daha yürekli daha içten duygularımızla kutlayacağımız nice Cumhuriyet Bayramını diliyor bayramınızı en içten dilemlerimle kutluyorum.
Bloğuma hoşgeldiniz. Her zaman sizin de katkınızın olacağı güzel paylaşımlarda görüşmek dileğiyle sevgiyle kalın..
Ziyaretiniz için teşekkürler,düdüklüde reçeli ilk kez görüyorum, sevgilerimle...
Yorum Gönder