13 Ocak 2009 Salı

SALYANGOZ TATLISI


adı biraz sevimsiz gibi gelsede çok hoş bir tatlıdır sizde deneyin hak vereceksiniz
Hamuru için
3 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvıyağ1 paket kabartma tozu
uniç malzemesibir su bardağı dövülmüş ceviz50 gram kakao şurubumuz4 su bardağı şeker ve su bir dilim limon
şurubumuzun soğuk olması için önceden kaynatıp beklemeye alalım ve hamurumuz için
yumurta-yoğurt –sıvıyağ karıştırıp unu ve kabartma tozunu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz
sonra hamuru ikiye bölüp yarım cm kalınlığında açıp üzerine kakao ve ceviz koyup güzel bir rulo yapalım ve bir cm kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye dizelim. Diğer parcayıda aynı işleme tabi tutalım önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ve sıcakken soğuk şerbetimizi döküp soğumaya bırakalımbu tarifi Muğla da görev yaparken Zehra arkadaşımdan almıştım ve yıllardır özellikle bayramlarda yapıyorum çok olduğu için bayada bereketli bir tatlı afiyet olsun düşünün 2 borcam tepsi çıktı

6 yorum:

boncukdevrim dedi ki...

cok güsell cokk ellerine saglik aldim ikitane birisi oglusuma :)

beyaz mendil dedi ki...

Evet adı biraz garip ama ben de 2 tane aldım.Ellerine sağlık.

akasyakokusu dedi ki...

Ablacım merhaba tatlı nefis görünüyor..Eline sağlık..
Hazır yufkayla aynen anlattığın gibi yapılıyor biliyormusun ama yağda kızartılıp üstüne şerbet dökülüyor..Karakuş tatlısı..Hamur açmayınca yufkayla dene birde.
Öptüm ablacım sevgiler.

makhina dedi ki...

görüntü adını bile unutturur insana çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım sizlere afiyetler olsun.hayırlı akşamlar dilerim sevgiler

Adsız dedi ki...

Salyangoz tatlısını ilk kez duyuyorum, çok güzel görünüyor ellerine sağlık.

elay dedi ki...

s.a.
hayırlı geceler canım.dediğin örnekten gerçekten güzel olur ama tüm örüleceği için sonlara doğru yani yuvarlak büyüdükçe dönmesi zor olur.ben yapamamsıkılrım.ama sen ben sıkılmam yapabilirim dersen çok güzel olur.gerçekteniğne oyası gibiolur.şimdiden hayırlı cumalar canım.a.e.o.