26 Haziran 2008 Perşembe

TİRİT





Hazır yufka ile tirit yemeği yapılışı için gerekli malzemeler ve yapılışı
yufkaları 3 er adet üst üste koyup sıkıca rulo yapıyoruz ve fırında 15-20 dakika üzeri biraz pembeleşinceye kadar pişir.
sonra daha önceden haşlayıp küçük parcalara ayırdığım tavuk etlerini kızarmış yufkanın üzerine koydum ve ılık olan tavuk suyunu fırından yeni çıkmış olan yufkaların üzerine dökdüm ağzını kapatıp yarım saate yakın bekledim.(benim evde hazırda bir but bir bir tavuk göksü vardı onları haşladım haşlarken içine bir tanede bütün olarak soğan koydum.)
servis yaparken süzme yoğurdu inceltip üzerine yaydım ve kırmızı biberli tereyağı kızartıp servise hazır hale getirdim.
gercekten çok güzel bir lezzeti var kütahya yöresinde yufkacıya tiritlik yufka dedinmi hazır veriyorlar fırında kızarmaya gerek kalmıyor yani .yapmak isteyen arkadaşlara afiyet olsun

8 yorum:

akasyakokusu dedi ki...

iyi geceler ablam.valla saate baktımdı.kayıt ettiğin saat ileri gösteriyo güne bakıyorum bugün..
neyse ablam o ayarmı biçimleniyormu ne ordan saat ve zaman ayarı galiba GMT:02:00 İSTANBUL onu tıklada zamanı doğru göstersin.
ee birde tirite yazalım.nefis olmuş ablam.arada bende yaparım.mardine geleli önüm arkam sağım solum yufkacı oldu.ne güzel valla boluda merkeze uzaktım.burda küçük oğlanı gönderiyorum yada tel açıyorum ohh gelsin yufkalar.
birde ablam ne diyeceğim hani pişmiş köy yufkası varya kuru su serpiyoruz yumuşuyor pişerken.birde ondan dene.daha leziz oluyor.eline koluna sağlık yalana yalana gidiyorum:)))

makhina dedi ki...

selam canım nefis olmuş,çok temiz tertipli güzel görüntü yeter tadına bakmaya ne hacet ellerine sağlık,dualarının kabul olması dileğiyle hayırlı cumalar dilerim,sevgilerle

akasyakokusu dedi ki...

ablacım merhaba.saat doğru ablam yorumda doğru gösteriyo.ben şimdi farkettim.
yeni gönderi yazdığın zaman hani etiket yazıyosun orda tümünü göster seçeneği var.onu tıkla bak orda tarih ve zaman şıkları var.onlara bak bir.o zaman ayarlanabilir.bende kızı pansumandan getirdim.az bakınıyodum.tepeme geçti sıcak amanın ne yapacaz burda.aygın baygın iş bile göremiyom valla.neyse öpüyorum seni sevgiler.

makhina dedi ki...

selam canım blogspota giriş yaptıktan sonra yerleşim menüsüne gir,orada sayfa ögesi ekle var ona tıkla,etiketler var ona tıkla etiketler yazısını kategoriler olarak değiştir,kaydet seçeneğini işaretle sayfayı da kaydet kategoriler eklenmiş olur canım umarım yardımcı olabilmişimdir canım,sevgiler

makhina dedi ki...

selam canım kategorilere bakmaya geldim:))canım yapabilirsen blogcudaki işlerini de buraya taşı elinde yedek olmuş olur,ben blogspota blogcuda herşeyi taşıdım,taşırken tekrar kodda alma resmin üzerine mause sağ tuşla tıkla çıkan menüde özellikler çıkar ona tıkla,adres yazan yerde ki url'yi kopyalayıp blogspotta yazı eklede ki resim eklemeye tıkla ve url yazan yere kodu yapıştır böyle daha kolay olur senin için ben sadece fikir vemek istedim sana canım,hayırlı akşamlar dilerim.

Adsız dedi ki...

Canimm,maknihayla tel* konustuk bugün,ho$ hergün konusuyosda :) dedigi kadar war wallahii cok güsell bayildim ellerine saglik,temis,titis kadinsin bellidir nedeyimm...afiyet bal seker olsun...ben blogcudayimm okk...cok öptüm mutlu aksamlar

Adsız dedi ki...

yukarida ki _isimsis_benim boncukdevrim yani...isim yasdim ama cikmadi nedense :)devrimden...

Kul dedi ki...

Bu yemeğin yufkasını sacda hafifi kızartarak yapılır anadoluda..Adı "Ziron". Evde açılan yufkayı siizn tekniğinizle pişirincede aynı tadı verir bence..

Elinize sağlık..